Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров започва 5-дневна балканска

...
Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров започва 5-дневна балканска
Коментари Харесай

И Лавров заобикаля България при балканската си обиколка

Министърът на външните работи на Русия Сергей Лавров започва 5-дневна балканска биколка с аудиенция в Атина през днешния ден, където ще бъде признат от гръцкия си сътрудник Никос Дендиас и премиера на страната Кириакос Мицотакис. Първият посланик на Москва ще има диалог и с водача на опозиционната СИРИЗА Алексис Ципрас, предава ТАСС, представена от Фокус. Основна тематика на полемиките ще са обстановките в Източното Средиземноморие, Близкия Изток, Балканите и Кавказ.

Във вторник и сряда Лавров е в Босна и Херцеговина, където ще се срещне с тричленния Президиум на страната, а настрана ще има двустранни договаряния с водача на босненските сърби Милорад Додик.

В сряда вечерта съветският външен министър идва на двудневно посещаване в Белград, където ще бъде признат от президента Александър Вучич и ще взе участие в формалните мероприятия във връзка завършването на работата по белградската катедрала „ Св.Сава “. Строителството на църквата продължи близо 100 години и неотдавна бе финализирано с финансовата помощ на Москва. По-рано по този мотив бе планувана аудиенция на съветския президент Владимир Путин, но той се отхвърли от визитата на фона на забележимото изстудяване на връзките сред Русия и Сърбия на фона на подписаното от Белград съглашение за икономическа нормализация с Прищина във Вашингтон.

Обиколката на Лавров не включва България. Същото беше и при балканската обиколка на Помпео, който също не мина през България, само че беше два пъти в Гърция в границите на 10 дни.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР